DEELNEMER
Stacii
In Your Lab kwam ik mensen tegen die dingen voor zichzelf ondernamen, een bedrijf, een kunstenaar. Wow, dat wil ik ook. Iets maken. Ik had toen al snel door, dat wat ik op de straat doe, dat is allemaal voor niks.
DEELNEMER
Willa
Het fijne aan Your Lab en aan mijn groep (we hadden binnen een maand al een eerste reünie en hebben nu nog contact) is dat er geen veroordelingen waren. Het is mooi om te zien dat iedereen wel iets heeft om aan te gaan. Veel issues zijn ook zo basaal en lijken daarom veel op elkaar. Dat schept een band en laat zien dat we deel uitmaken van een groter systeem waarin we niet zonder elkaar kunnen.
DEELNEMER
Alan
Your Lab proved conclusively to me that there is more to understanding life than mechanical logic and detached thinking. Thought must reach to the depth of heartfelt feeling, to empathy and compassion for all our fellow beings, to a love that embraces all in the oneness of life.
DEELNEMER
Janneke
Ik zat alleen maar achter mijn computer stukken te schrijven op een kantoor. Het voelde steeds meer alsof ik me in een papieren werkelijkheid bevond. Mijn leven was precies geworden zoals ik nooit hoopte dat het zou worden. Het ging niet meer om de wezenlijke dingen in het leven, de verbinding, het samen creëren, het fysiek bezig zijn. Bij Your Lab heb ik me voor deze wezenlijke dingen weer kunnen interesseren.
DEELNEMER
Anne
Sinds Your Lab zie ik vaker en meer wat er wél is. Wanneer ik merk dat ik me ontevreden voel of denk ‘dit moet beter’, lukt het me beter te focussen op het positieve. Ik durf nu meer achter mijn eigen visie te staan over visueel werken en voel veel dankbaarheid dat ik dit avontuur ben aangegaan.
DEELNEMER
Sanne
Je wordt bij Your Lab gedwongen om heel eerlijk naar jezelf te kijken. Dan kom je bij je eigen drijfveren: Waarom doe ik wat ik doe? Ik werd er bewust van dat ik al twintig jaar in een routine zit van goed willen presteren. Zo verlies je veel creatieve potentie. In Your Lab heb ik die kracht weer teruggevonden.
DEELNEMER
Simon
In mei 2018 verloor ik een van mijn beste vrienden. Ik werd er door overvallen, raakte verward. Er gebeurde veel wat ik niet kon plaatsen en voelde een mate van gemis wat mij tot dan toe vreemd was. De intense nabijheid van de groep heeft me veel nieuwe inzichten gebracht. De bereidheid om zonder schaamte met elkaar waardevolle zaken te onderzoeken, van elkaar te willen leren, ook van mensen die ik in mijn dagelijks leven niet zo snel zou ontmoeten raakte me diep.
DEELNEMER
Benny
Ik dacht eerst alleen maar aan rijk worden, veel geld verdienen. In Your Lab vond ik iets waardevollers; wat ik werkelijk wil doen. Nu ben ik muziek producer.
DEELNEMER
Anne Fleur
Ik had best veel oordelen. Over alles en iedereen. Tijdens het Your Lab zag ik pas hoe bevooroordeeld ik was. Het oordelen gaat zo snel. Daar moet je je steeds weer bewust van zijn en je best voor doen om de situatie en de mensen opnieuw te bekijken. Waarom vind ik iets vervelend en waarom vindt een ander dat niet? Ik zie het steeds meer als een kwestie van perspectief, gebaseerd op mijn eigen kijk op het leven en mijn patronen, mijn mening is niet de waarheid.
DEELNEMER
Aksel
Bij Your Lab kwam ik mezelf al snel tegen. Bij een simpele oefening merkte ik direct de neiging om anderen te “pleasen” en mezelf af te wijzen. Deze dingen waren niet nieuw voor me, maar ik had geen idee hoe ik er mee om moest gaan. Dat leerde ik bij Your Lab.
DEELNEMER
Zoa
In Your Lab had ik voor het eerst de ervaring dat ik me niet beter hoefde voor te doen. Voor het eerst in mijn leven liet ik mijzelf toe bij anderen verdrietig te zijn, boos, moe of niet lekker in mijn vel. Wat een ontdekking dat mijn omgeving mij dan nog steeds accepteert en van mij houdt.
DEELNEMER
Manouk
Ik vind het moeilijk om uit te leggen wat Your Lab precies is en wat het doet, maar als ik een woord zou moeten geven aan deze week dan is dat Liefde!
DEELNEMER
Boudwijn
Een belangrijk inzicht dat ik in Your Lab opdeed, is dat de dingen die we zo makkelijk als een persoonlijk probleem ervaren, misschien alleen maar een persoonlijk probleem zijn omdat we denken dat het persoonlijk is.
DEELNEMER
Daan
Het gevoel dat het nooit goed genoeg is, dat het altijd maar beter moet, dat ik nooit goed genoeg ben. Ik voelde hoe streng ik eigenlijk voor mezelf ben. Hoe leidend mijn onzekerheid is. Ik ben door Your Lab in mijn eigen kracht gaan staan. Over zo'n term kun je cynisch zijn, maar dat is gewoon hoe het voelt.
DEELNEMER
Esra
Ik worstelde heel erg met mijn bi-culturele achtergrond. Ik ben Turks en Nederlands. Ben ik nou een Nederlandse Turk of een Turkse Nederlander. Ik heb bij Your Lab geleerd dat ik geen keuze hoef te maken, dat ik beide tegelijk kan zijn.
DEELNEMER
Zohair
De ervaring van Your Lab is abstract op een bepaald niveau, maar heel intens. Tegelijkertijd gaf het mij concrete antwoorden over wie ik ben en hoe ik in relatie sta tot anderen.
DEELNEMER
Lotte
Your Lab ging voor mij over in-tune zijn. Met mijn omgeving en anderen, dat kon ik wel. Maar in-tune zijn met mezelf in contact met de ander, dat heb ik moeten leren. Als je heel weinig van jezelf laat zien, gaan anderen steeds meer ruimte innemen en verdwijn je stukje bij beetje. Pas toen ik zelf mijn verlangens en gevoelens zichtbaar maakte kon ik helemaal aanwezig zijn.
DEELNEMER
Julian
Your Lab heeft me aangezet om te kijken naar alles wat er is. Zonder te veel te oordelen en op basis van die eerlijke blik keuzes te maken. Het heeft me aangezet om heel open in de wereld te staan. En zo, zonder hem zelf al helemaal te hebben ingekleurd, is die wereld nog veel mooier.
DEELNEMER
Steef
Er is zoveel ruis in je leven, door daar een paar dagen afstand van te nemen kon ik eindelijk weer helder zien. Ik heb tijdens Your Lab een heel boek volgeschreven met nieuwe ideeën. Ik kreeg zoveel nieuwe impulsen.
DEELNEMER
Geliza
Als je wilt kun je jouw wereld en daarmee jouw droom werkelijkheid maken. Zolang je maar gelooft dat je het waard bent dat je dromen uit mogen komen en je naar mensen uitreikt die je kunnen helpen.
DEELNEMER
Meike
Ik heb de neiging altijd om alles verzorgend te doen, alles willen uitleggen om anderen structuur en vastigheid te bieden, ook in mijn werk. Bij Your Lab was dat even anders: alles lag open, er waren geen instructies. Dit zorgde het eerste uur voor een gevecht in mijn hoofd, maar daarna was het zo heerlijk om los te laten en te zien dat alles zichzelf oplost.
DEELNEMER
Jasper
Wat me aanspreekt aan Your Lab is dat het een soort vrije ruimte is, waarin je veel experimenteert om tot een eigen inzichten te komen. Ik ben dichter bij mezelf gekomen. Niet alleen door anderen meer toe te laten. Maar ook door meer te kijken naar wat ik wel en niet wil doen. Door je grenzen te trekken, begrijpen anderen je vaak nog beter ook. Juist in de begrenzing ligt de vrijheid, wie had dat gedacht.
DEELNEMER
David
Toen ik deelnam aan Your Lab speelde er van alles thuis. En ik speelde en rol om alles van me weg te houden. Your Lab werd een nieuw thuis waar ik alles kon onderzoeken. Ik had er genoeg van: weg met al die rollen.
DEELNEMER
Susanne
Ik herken door Your Lab steeds beter of iets vanuit mijn intuïtie komt, en durf daarop te vertrouwen. Een intuïtieve reactie kun je niet altijd rationeel onderbouwen, dat hield me in het verleden soms tegen om spontaan te reageren. Maar als ik in contact ben met mezelf, dan heb ik ook een diep vertrouwen dat wat spontaan komt goed is.
DEELNEMER
Stefan
Tijdens Your Lab weet je niet wat er gaat gebeuren, pas op het moment zelf krijg je dat te horen. Je wordt vanaf moment één uit je comfortzone gehaald. Je bent met mensen die je eigenlijk niet kent, maar in een razend tempo wel leert kennen. Niet bij naam of functie, maar hoe ze écht zijn, zonder masker. Wanneer je zo ongeveer alles van jezelf hebt laten zien, en je hebt zo ongeveer alles van de ander gezien, is er een overweldigende rust.
DEELNEMER
Sonaiska
Waarom leren we dit niet tijdens een opleiding? Mijn leven is door Your Lab veranderd. En ik verander daardoor mijn vrienden en familie.
DEELNEMER
Sjoerd
Ik voel mezelf rijk en weer stevig in de aarde. In combinatie met dromerige wolken rondom mijn hoofd. Ik ben in contact gekomen met gevoelens en angsten die ik nog niet kende. Ze zijn er, ik zie ze nu en dat voelt krachtig.
DEELNEMER
Sanne
Ik bewoog me altijd tussen twee uitersten. Aan de ene kant die van het intellect en ambities, aan de andere kant wilde ik graag mijn hart laten spreken, de dingen meer op zijn beloop laten en steeds goed invoelen of een bepaalde richting voor me werkt of niet. De ambitieuze, rationele kant voerde lange tijd de boventoon in mijn leven. Bij Your Lab heb ik geleerd daarin een balans te kunnen vinden.
DEELNEMER
Maurice
Your Lab leerde mij daarbij dat ik eerst met beide benen in de werkelijkheid moet staan om het leven voluit te kunnen leven. Weg van de prikkels, afleidingen en het vluchtgedrag, maar de volle focus op mezelf. Niet leven vanuit angst, waarbij je op gegeven moment door het denken wordt bedacht, maar leven vanuit autonomie en verbondenheid.
DEELNEMER
Lisa
In Your Lab ging ik de signalen in mijn lichaam herkennen op momenten dat de spanning oploopt; de adrenaline die toeneemt, mijn hartslag versnelt. Mijn impuls is: daar wil vanaf. Bij Your Lab heb ik die stress-reacties leren doorvoelen zonder erop gefocust te zijn. Wat een ruimte ontstond er. Het was een openbaring te merken hoeveel energie dat scheelt op een dag.
DEELNEMER
Keshia
Vertragen en versnellen, dat zijn thema’s waar ik tijdens Your Lab veel mee bezig ben geweest. Versnellen lijkt vaak efficiënter. Maar als je tot rust komt, je plek op de grond voelt - wat haast geen tijd kost - dan levert dat zoveel ruimte op. Rust komt bij mij niet vanzelf, daar moet ik bewust mee bezig zijn. Het heeft te maken met vertrouwen, dat ik niet alle ballen zelf hoog hoef te houden.
DEELNEMER
Jarein
De lessen van Your Lab zijn diep. Ze werken door. Ik kijk nu totaal anders naar mezelf en de wereld. Ik zie nu kansen en mogelijkheden. Ik voel me krachtig en draag bij.
DEELNEMER
Jordy
In Your Lab leerde ik de kracht van improvisatie. Door te improviseren wordt die snelheid vertraagd, zodat ik op een landweggetje terecht kan komen en de tijd heb om om me heen te kijken en nieuwe dingen waar te nemen. Improviseren heeft te maken met niet weten wat er komen gaat, en daar een ruimte voor creëren om in het moment gezamenlijk een richting te laten ontvouwen.
DEELNEMER
Theo
Ik leefde van een paar euro per week, en zag ik geen toekomst voor me. Door Your Lab kon ik weer focus ontwikkelen en mijn toekomst vormgeven. Ik werk nu voor vijfsterrenhotels waar ik kind aan huis ben.
DEELNEMER
Yentl
Door Your Lab heb ik geleerd om echt contact te maken, en daarvoor de tijd te nemen. Ook, echt oprecht jezelf kunnen zijn binnen een relatie. Je komt zoveel meer nader tot elkaar als je je volledig bloot durft te geven, in al je onvolmaaktheden. Elkaar vol te accepteren.
DEELNEMER
Soraia
Ik werd me tijdens Your Lab bewust dat mijn gebrek aan vertrouwen alles te maken heeft met mijn verleden: het meezeulen hiervan als een zwaar verhaal. Ik besef dat mijn verleden mij inderdaad gevormd heeft, maar mijn geluk niet in de weg hoeft te staan. Nu duidelijk is wat de rol van m’n verleden is, kan ik ineens zelf kiezen of ik het bepalend laat zijn voor mijn heden.
DEELNEMER
Olly
Ik merkte tijdens Your Lab dat ik allemaal concepten in mijn hoofd had over wie ik ben of over hoe dingen moeten zijn. Maar die concepten zitten alleen maar in de weg. Ze beperken me in wie ik echt ben omdat ze me ervan weerhouden mezelf volledig te zijn, er zijn altijd wel dingen die niet in het plaatje passen. Gedachten en ideeën over wie we zijn en hoe de wereld in elkaar steekt zijn wellicht nodig om houvast te creëren en richting te geven, maar ze zeggen niets over wat er werkelijk is.
DEELNEMER
Stephanie
Ik ben van mening dat niet iedereen overal het hetzelfde over hoeft te denken, maar dat het interessant is andere denkbeelden, visies en meningen te horen. Juist daarom is het zo belangrijk zoveel mogelijk verschillende mensen te leren kennen. Dat je niet in je bubbel blijft. Daarom deed ik mee aan Your Lab.
DEELNEMER
Martijne
Your Lab gaf me een overview, alsof je van bovenaf ineens kunt zien, o ja, dat staat me in de weg. Dan kun je ook daadwerkelijk iets gaan veranderen.
DEELNEMER
Zayra
Onbeschrijfelijk, wat is bewustwording intens. Zes dagen Your Lab heeft me ruimte en veiligheid gegeven om onbewuste en beperkende patronen los te laten en weer verbinding met mijzelf en anderen te voelen. Your Lab heeft me energie gegeven en geleerd hoe ik mijn energie en kracht weer kan opladen.
DEELNEMER
Tom
Bij Your Lab wist ik in ieder geval dat ik veilig was om voor het eerst te laten zien, in al mijn ongemakken nog wel, wat er echt in mij leefde, waar ik echt behoefte aan had. Fucking eng. Door niet op een cognitieve mannier te leren, maar gewoon te ervaren, door steeds proberen aanwezig te zijn, gebeurt er super veel.
DEELNEMER
Colette
Mijn Your Lab energy shot en tranquillizer lijken in kracht af te nemen naarmate de tijd verstrijkt. Toch denk ik dat een dopingtest alsnog positief zou uitslaan. Met name tijdens keuzes(tress) in je werk en sociaal leven is het stofje Your Lab voelbaar. Lance Armstrong zou er een etappe op kunnen rijden.